Baza wiedzy LINKSPOT › Moje dane

Zakładka „Moje dane”

Moje dane · Opublikowano 2025-01-24

Panel „Moje dane” służy do zarządzania danymi użytkownika. W każdej zakładce można zaznaczyć dany plik lub folder, wówczas pojawia się okienko z wyborem akcji. Panel składa się z następujących zakładek:

a)  Moje pliki

W zakładce „Moje pliki” znajdują się foldery/pliki, które użytkownik przesłał do usługi Comarch IBARD. Można tutaj  tworzyć dodatkowe foldery oraz przesyłać do nich pliki.

b)  Dane z backupu

Zakładka „Dane z backupu” służy do prezentowania danych utworzonych w ramach wykonywanych zadań backupu baz danych.

.

c)  Ostatnie

W zakładce „Ostatnie” znajduje się lista ostatnio zmodyfikowanych elementów.

.

d)  Ulubione

W zakładce „Ulubione” znajdują się elementy wyróżnione przez użytkownika.

Aby dodać element do listy ulubionych należy wybrać zakładkę, z której chcemy wyróżnić element. Następnie należy najechać kursorem na dany folder/plik, kliknąć ikonę z trzema kropkami oraz wybrać „Dodaj do ulubionych”. Obok wyróżnionego pliku pojawi się ikona gwiazdki.

Aby usunąć element z listy ulubionych należy najechać kursorem na dany folder/plik, kliknąć ikonę z trzema kropkami oraz wybrać „Usuń z ulubionych”.

.

e)  Udostępnione dla mnie

Zakładka „Udostępnione dla mnie” zawiera wszystkie foldery/pliki udostępnione w usłudze dla użytkownika.

.

f)  Udostępnione przeze mnie

W zakładce „Udostępnione przeze mnie” znajdują się foldery/pliki udostępnione przez użytkownika. Można w niej            sprawdzić informację dotyczące typu dostępu. Wyróżnia się trzy typy dostępu:

Pliki/foldery udostępnione w ten sposób posiadają następującą ikonę dostępu: - Udostępnienie w usłudze – oznacza, że dane zostały udostępnione innemu użytkownikowi usługi Comarch IBARD. Pliki/foldery udostępnione w ten sposób posiadają następującą ikonę dostępu: (ewentualnie spersonalizowany avatar użytkownika) - Udostępnienie poprzez FTP – oznacza udostępnianie folderów/plików, niezawierających aktywnie backupowanych elementów, przez protokół FTP utworzonym przez siebie użytkownikom FTP.

Pliki/foldery udostępnione w ten sposób posiadają następującą ikonę dostępu:

Uwaga

W zakładce „Udostępnione przeze mnie” znajdują sie zasoby jakie użytkownik przechowuje na swoim koncie IBARD, ich usunięcie z tej lokalizacji jest równoznaczne z przeniesieniem ich do kosza. Pliki z kosza po 7 dniach zostają trwale usunięte z konta, bez możliwości ich odzyskania.

g)  Kosz

W zakładce kosz znajdują się wszystkie foldery/pliki usunięte przez użytkownika.

Dane starsze niż 7 dni są automatycznie usuwane z zakładki „Kosz”.

Uwaga

Dane usunięte z kosza automatycznie po 7 dniach zostają usuniete z konta bez możliwości ich odzyskania

+ Mam problem z tym tematem Otwórz w portalu bazy wiedzy »