Baza wiedzy LINKSPOT › Wskazówki

Wprowadzenie automatycznego pytania dotyczącego wylogowania użytkownika z aplikacji mobilnej po określonym czasie od zamknięcia aplikacji mobilnej

Wskazówki · Opublikowano 2025-04-25

Zmiany funkcjonalne w wersji 2025.1.0

W wersji 2025.1.0 wprowadzono wyświetlanie powiadomienia o wylogowaniu po wykryciu 30 minut bezczynności aplikacji mobilnej Comarch DMS na system Android lub iOS, kiedy działa w tle/jest zminimalizowana. Ta funkcjonalność ma na celu zwolnienie licencji, która jest przechowywana przez użytkownika zalogowanego w aplikacji mobilnej.

W ramach powiadomienia wyświetlany jest komunikat Aplikacja była nieaktywna przez 30 minut. Wróć, aby się wylogować lub kontynuować pracę. Użytkownik nie jest wylogowany automatycznie – pozwala to na uniknięcie ryzyka utraty danych albo wylogowania bez uprzedniej interakcji.

Powiadomienie wyświetlane po 30 minutach bezczynności aplikacji Comarch DMS na system iOS (w trybie ciemnym telefonu)

Po kliknięciu w powiadomienie zostaje otwarta aplikacja z oknem „Chcesz się wylogować?”, w którym dostępne są dwie opcje:

Okno „Chcesz się wylogować?” wyświetlane w aplikacji Comarch DMS na system iOS po kliknięciu w powiadomienie o bezczynności

Okno „Chcesz się wylogować?” wyświetlane w aplikacji Comarch DMS na system Android po kliknięciu w powiadomienie o bezczynności

Jeśli operator nie wyraził zgody na otrzymywanie powiadomień z aplikacji Comarch DMS, wówczas po powrocie operatora do aplikacji po 30 minutach bezczynności zostanie wyświetlone okno „Chcesz się wylogować?”, w którym powinien wybrać, czy kontynuować pracę, czy wylogować się z aplikacji.

+ Mam problem z tym tematem Otwórz w portalu bazy wiedzy »