Usunięcie danej wersji jest możliwe w ramach okna Zarządzaj wersjami (zob. Zarządzanie wersjami dokumentu) po wyborze w ramach menu kontekstowego
danej wersji opcji
[Usuń].

Wybór opcji „Usuń” w ramach menu kontekstowego wersji 7 dokumentu „uprawnienia”
Po wyborze opcji
[Usuń] zostaje wyświetlony jeden z trzech możliwych komunikatów, w zależności od rodzaju usuwanej wersji dokumentu:
- Dla wersji bieżącej (po jej usunięciu bieżącą stanie się następna w kolejce wersja)

Komunikat wyświetlany po wyborze opcji „Usuń” dla wersji bieżącej dokumentu
- Dla wersji, której w ramach menu kontekstowego zaznaczono parametr
[Zachowaj na zawsze] – choć z powodu zaznaczonego parametru nie jest możliwe automatyczne usunięcie tej wersji, można ją usunąć ręcznie:

Komunikat wyświetlany po wyborze opcji „Usuń” dla wersji dokumentu z zaznaczonym parametrem „Zachowaj na zawsze”

Komunikat wyświetlany po wyborze opcji „Usuń” dla zwykłej wersji dokumentu, bez dodatkowych oznaczeń
Na każdym z przedstawionych komunikatów operator może potwierdzić usunięcie danej wersji dokumentu za pomocą przycisku
[Usuń] albo, jeśli chce zrezygnować z usuwania tej wersji, wybrać opcję
[Anuluj], nacisnąć znak
lub kliknąć poza oknem komunikatu.
Rozpoczynasz pracę z Comarch DMS Repozytorium i chcesz dowiedzieć się, jak korzystać z programu? A może masz już podstawową wiedzę o Comarch DMS Repozytorium i chcesz dowiedzieć się więcej?
