Baza wiedzy LINKSPOT › Wskazówki

Umożliwienie zmiany administratora na obszarach w Comarch BPM Repozytorium

Wskazówki · Opublikowano 2025-07-04

Zmiany funkcjonalne w wersji 2025.2.0

W wersji 2025.2.0 umożliwiono dodanie nowego administratora w Comarch BPM Repozytorium:

oraz

W przypadku administratora głównego Comarch BPM Repozytorium:

lub

W przypadku administratora lokalnego Comarch BPM Repozytorium:

Uwaga

Jeżeli:

Od wersji 2025.2.0 po przejściu do okna „Zarządzanie uprawnieniami” dla danego folderu (obszaru) istnieje możliwość wyboru roli „Administrator” dla pracownika. W tym celu w ramach listy wyboru poziomu uprawnień dla pracownika wyświetlanej po kliknięciu ikony strzałki skierowanej w dół dodano opcję „Administrator” wraz z opisem dostępnych uprawnień. Operator może wybrać tę opcję, aby zmienić poziom uprawnień pracownika lub nadać takie uprawnienie nowemu pracownikowi.

W sytuacji, kiedy przedtem do danego obszaru przypisany był tylko jeden administrator lokalny, nadanie uprawnień administratora lokalnego drugiemu operatorowi umożliwia edycję lub usunięcie jednego z administratorów lokalnych.

Wprowadzone zmiany należy zapisać za pomocą przycisku [Zapisz].

Uwaga

Rola „Administrator” może zostać nadana pracownikowi jedynie przez administratora głównego Comarch BPM Repozytorium lub przez administratora lokalnego danego folderu (obszaru).

Uwaga

Jeśli w katalogu nadrzędnym użytkownik ma nadane uprawnienie „Administrator”, wówczas w katalogu podrzędnym nie można zmienić mu uprawnienia na „Edytor” albo „Przeglądający”.

Uwaga

Jeżeli w obszarze nadrzędnym rola danego operatora zostanie zmieniona z opcji „Administrator” na „Przeglądający” lub „Edytor”, wtedy użytkownik zostanie usunięty w obszarach podrzędnych.

Jeżeli natomiast w obszarze nadrzędnym rola danego operatora zostanie zmieniona z opcji „Przeglądający” lub „Edytor” na „Administrator”, wtedy uprawnienie jest dziedziczone na obszary podrzędne (operator ma do nich uprawnienia administratora).

Okno „Zarządzaj uprawnieniami folderu” z opcją „Administrator” do wyboru

Obok nagłówka „Osoby z dostępem do folderu” dodano również ikonę [Info] – po przesunięciu na nią kursora wyświetlana jest następująca informacja:

Wybrane osoby mogą mieć określony poziom uprawnień:

Przeglądający – tylko podgląd
Edytor – porządkowanie, dodawanie i edytowanie
Administrator – pełen dostęp, archiwizacji i zarządzanie uprawnieniami

+ Mam problem z tym tematem Otwórz w portalu bazy wiedzy »