Baza wiedzy LINKSPOT › Comarch BPM - Repozytorium

Masowe przesyłanie dokumentów

Comarch BPM - Repozytorium · Opublikowano 2024-03-13

Od wersji 2022.0 możliwe jest masowe przesyłanie plików do Repozytorium.

Po kliknięciu w prawym górnym rogu okna Repozytorium w przycisk [Prześlij] zostaje otwarte okno dialogowe, w którym można zaznaczyć jeden lub więcej plików, które będą przesłane do Repozytorium.

Uwaga

Nie jest możliwe przesyłanie do Repozytorium całych folderów razem z zawartością – można jednak wejść do folderu i zaznaczyć wszystkie pliki, które się w nim znajdują, do przesłania.

Wybieranie plików do przesłania do Repozytorium

Po wyborze plików należy potwierdzić wybór, klikając w oknie dialogowym przycisk [Otwórz] . Operator może również zamiast używać przycisku [Prześlij] , przeciągnąć plik/pliki i upuścić na obszar listy za pomocą kursora (metodą drag&drop).

W każdej z tych opcji po wyborze plików do transferu zostanie otwarte okno z informacją o postępie transferu każdego z wybranych plików, widoczne na środku ekranu.

Okno Repozytorium z oknem transferu plików

W ramach okna transferu plików dostępne są informacje dotyczące:

Okno transferu plików może przyjmować jeden z dwóch stanów:

  1. Rozwinięty – prezentowane są wówczas następujące informacje:

Rozwinięte okno transferu plików z informacją o pełnej nazwie pliku

Jeśli operator przesunie kursor na napis Nie przesłano lub na ikonę , zostanie wyświetlona informacja o przyczynie błędu transferu.

Okno transferu plików z informacją o powodzie, dla którego plik nie został przesłany

Jeśli operator przesunie kursor na ikonę , wówczas wyświetlana jest informacja Nie można zweryfikować podpisu cyfrowego.

Okno transferu plików, jeśli nie można zweryfikować podpisu cyfrowego

  1. Zwinięte – widoczne są wtedy następujące informacje:

Zwinięte okno transferu plików

Okno transferu plików można rozwijać lub zwijać za pomocą strzałki dostępnej w nagłówku okna. Wybór znaku   w ramach nagłówka okna transferu plików powoduje anulowanie wszystkich trwających transferów jednocześnie.

Jeżeli w lokalizacji, do której jest przesyłany plik o danej nazwie, znajduje się już plik o takiej samej nazwie, wówczas wyświetlony zostaje poniższy komunikat:

Komunikat wyświetlany przy próbie transferu pliku o nazwie jednakowej z nazwą pliku znajdującego się w lokalizacji docelowej

W ramach komunikatu można wybrać jeden z trzech przycisków:

Jeżeli operator zaznaczy w ramach komunikatu checkbox [Zastosuj do pozostałych elementów w tym transferze], wtedy wybrana w ramach komunikatu opcja zostanie zastosowana w stosunku do wszystkich pozostałych przesyłanych elementów.

Jeśli w oknie transferu pliku znajdują się pliki o statusie Przesyłanie lub Oczekuje, a operator próbuje zamknąć przeglądarkę, wówczas zostanie wyświetlony poniższy komunikat:

Komunikat wyświetlany przy próbie zamknięcia przeglądarki podczas trwającego transferu plików

Możliwy jest wówczas wybór opcji:

Rozpoczynasz pracę z Comarch DMS Repozytorium i chcesz dowiedzieć się, jak korzystać z programu? A może masz już podstawową wiedzę o Comarch DMS Repozytorium i chcesz dowiedzieć się więcej?

Sprawdź Szkolenia Comarch DMS Repozytorium!

Powrót do początku artykułu

+ Mam problem z tym tematem Otwórz w portalu bazy wiedzy »